Aanvullende verzekering 2021

Niet alle kosten worden gedekt met een basis zorgverzekering. Als je denkt zorg nodig te hebben die niet wordt vergoed door het basispakket kan het daarom slim zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. De mogelijkheden en prijzen kunnen erg verschillen onder zorgverzekeraars. Je kan het zorgaanbod en de zorgkosten voor aanvullende zorgverzekeringen van 2021 makkelijk vergelijken met de zorgverzekering vergelijker 2021.

Het is niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten, maar het is ook niet verplicht voor zorgverzekeraars om je toe te staan om een aanvullende verzekering bij hen af te sluiten. Om die reden is het mogelijk dat een zorgverzekeraar vraagt naar een gezondheidsverklaring of –keuring voordat deze u accepteert als klant.

chirurg zorgverzekering 20202

Kosten aanvullende verzekering in 2021

De kosten voor aanvullende verzekeringen verschillen enorm en hangen af van de aanvullende verzekering(en) die je wilt, van de zorgpremie die de zorgverzekeraar vraagt en van de dekking. Zo zullen sommige zorgverzekeraars de kosten 100% vergoeden terwijl anderen dit maar deels doen. Deze verschillen zijn terug te zien in de zorgkosten die je betaalt voor uw verzekering. Om de aanvullende verzekering te vinden die je wenst af te sluiten tegen een passende zorgkosten is het handig om verschillende verzekeringen te vergelijken in de zorgverzekering vergelijker 2021.

Waarvoor moet ik een aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Waar de Nederlandse basisverzekering veel zorgkosten dekt zijn er ook veel zaken die niet worden vergoed. Voor bijvoorbeeld de volgende zorgkosten kan het slim zijn om een aanvullende verzekering voor 2021 af te sluiten:

 • Tandarts en orthodontie
  Tandartskosten zijn niet meegenomen in de basisverzekering voor volwassenen. Ook orthodontie wordt niet door de basisverzekering vergoed. Daarom kan het interessant zijn om een tandartsverzekering af te sluiten.
 • Fysiotherapie
  Fysiotherapie wordt alleen vergoedt voor kinderen tot 18 jaar en voor mensen met een chronische aandoening. Als dit voor jou niet het geval is kan het slim zijn om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten.
 • Brillen en lenzen
  Brillen en lenzen kunnen veel kosten en worden niet vergoedt door de basisverzekering. Als je veel kosten voor brillen en/of lenzen denkt te maken kan het daarom slim zijn om de mogelijkheden voor een aanvullende zorgverzekering te bekijken.
 • Zwangerschap en geboorte
  Waar sommige kosten, zoals kraamzorg, zijn meegenomen in de basisdekking van zorgverzekeringen geldt dit niet voor alle kosten. Als je graag in het ziekenhuis wilt bevallen zonder medische noodzaak moet dit bijvoorbeeld zelf worden betaald. Het kan daarom interessant zijn om de opties voor aanvullende verzekeringen te vergelijken.
 • Alternatieve geneeswijzen
  Indien je gebruik wenst te maken van alternatieve geneeswijzen, zoals homeopathie of chiropractie, kan een aanvullende ziektekostenverzekering worden afgesloten. Het is slim om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken, aangezien niet elke zorgverzekeraar dezelfde alternatieve geneeswijzen vergoedt.