Studenten zorgverzekering 2021

Als student wil je uiteraard een goedkope zorgverzekering vinden die bij je past. Daarom is het slim om verschillende studenten zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken om op zoek te gaan naar de beste deal voor 2021.

In Nederland is iedereen verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kan indien gewenst een aanvullende zorgverzekering worden afgesloten, bijvoorbeeld om fysiotherapie of tandartskosten te dekken. De volgende punten kunnen helpen bij het vinden van de zorgverzekering die het beste bij jou past.

Tips voor een studenten zorgverzekering in 2021

 • Eigen risico
  Het minimum eigen risico van zorgverzekeringen voor 2021 is vastgesteld op 385 euro. Er kan echter worden gekozen om dit eigen risico te verhogen tot maximaal 885 euro, waardoor de maandelijkse zorgpremie een stuk lager kan worden en als student dus veel geld kunt besparen. Het is hierbij wel belangrijk om te beseffen dat je dan dus meer zelf zal moeten betalen op het moment dat er iets gebeurt.
 • Budget-, natura- of restitutiepolis
  De kosten van een basisverzekeringen hangen met name af van het type polis dat wordt gekozen. Een budgetpolis is het goedkoopst, gevolgd door een naturapolis. De restitutiepolis kost het meest. Bij een budgetpolis is de keuze uit zorgverleners echter zeer beperkt. Een naturapolis biedt meer keuze, maar beperkt je nog steeds in het aantal zorgverleners waar je bij terecht kan. Een restitutiepolis biedt vrije zorgkeuze – hiermee kan je dus terecht bij elke gewenste zorgverlener.
 • Aanvullende zorgverzekering
  Als je denkt bijvoorbeeld fysiotherapie of een nieuwe bril nodig te hebben in 2021, of je verstandskiezen moeten bijvoorbeeld worden getrokken, dan kan het slim zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Vergelijk hierbij echter wel goed de kosten van de behandeling en de verhoogde premie, om te zorgen dat je niet duurder uit bent.
 • Vergelijk verschillende zorgverzekeringen
  De beste manier om erachter te komen welke studenten zorgverzekering biedt wat jij wilt tegen de gewenste kosten is door verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit geeft een duidelijk overzicht van de zorgverzekeringen die verschillende zorgverzekeraars aanbieden, tegen welke prijs. Het gewenste eigen risico, de zorgkeuze, eventuele aanvullende verzekeringen en buitenlanddekking worden hierbij meegenomen.