Zorgverzekering tips voor sporters in 2020

Zorgverzekering tips voor sporters in 2020

December, naast een maand van feest en gezelligheid, ook de maand om nog eens goed na te denken over je zorgverzekering voor 2020. Als sporter is een goede gezondheid belangrijk. Zo heb je als sporter bepaalde behoeftes, zoals vergoeding van fysiotherapie behandeligen of een sporttest. Maar hoe kies je uit het aanbod van alle zorgverzekeringen de beste voor jou als sporter? In deze blogpost geven we je vijf handige zorgverzekering tips voor sporters in 2020 om je te helpen bij het maken van een goede keuze.

Tip 1: Wat is jouw zorgbehoefte in 2020?

Elke zorgverzekering heeft een basispremie, die zijn in veel gevallen gelijk. Daarnaast kun je jezelf aanvullend verzekeren onder verschillende voorwaarden die verschillen per zorgverzekeraar. Zo vergoedt de ene zorgverzekering aanvullend 18 fysiotherapiebehandelingen, terwijl de andere het houdt bij 9 behandelingen. Om te bepalen welke zorgverzekering bij jou het beste past, is het verstandig om vooraf te bepalen wat je volgend jaar belangrijk vindt. Dat geldt natuurlijk voor alle zorgbehoeftes die je hebt, maar vooral op sportgebied. Zodra je voor jezelf dit scherp hebt, kun je gerichter zoeken naar de beste zorgverzekering die bij je past. Ga je bijvoorbeeld volgend jaar een marathon lopen, dan kan het nuttig zijn hiermee rekening te houden bij de keuze van je aanvullende verzekering. Om je goed op weg te helpen kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende belangrijke voorwaarden als sporter:

Type vergoedingWanneer handig
FysiotherapieBij fanatiek sporten en/of als je af en toe wel eens een blessure hebt
Sportmedisch adviesAls topsporter, je bent op leeftijd of je hebt bepaalde sportklachten
Voedingsadvies*Specifieke dieetwensen
BuitenlandAls je bijvoorbeeld gaat deelnemen aan hardloopwedstrijden of andere sportevenementen op reis
SportmassageBij massage als ondersteuning voor je sportbeoefening.
SportaccessoiresGebruik van een sportbrace, bril, lenzen etc.

* Vanuit de basisverzekering wordt 3 uur dieetadvisering vergoed

Tip 2: Je hoeft niet alles te verzekeren

Voor 2020 kun je je nagenoeg verzekeren voor alles als je dit zou willen. Maar heb je dit wel nodig? Denk bijvoorbeeld aan de tandarts, terwijl je hier alleen jaarlijks komt voor een korte controle. In zo’n geval kun je ervoor kiezen om deze zorgkosten zelf te betalen omdat het verzekeren ervoor zorgt dat de zorgpremie flink stijgt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het vergoeden van fysiotherapie behandelingen. Kom je er zelden en verwacht je dat dit het komende jaar niet anders is? Dan is een aanvullende verzekering hiervoor niet direct noodzakelijk.

Tip 3: Overweeg je eigen risico te verhogen

Ben je gezond en heb je daarom maar weinig zorg nodig? Overweeg dan om je eigen risico te verhogen. Voor 2020 is het eigen risico, net als vorig jaar, vastgesteld op 385 euro. Het is natuurlijk een risico, maar het kan op jaarbasis wel honderden euro’s aan zorgpremie besparen. Bedenk van tevoren wel of je nog grote zorgbehandelingen op de planning hebt staat. Verwacht je een kleine ingreep of iets dergelijks, dan is het misschien niet zo handig. Op deze pagina vind je meer uitleg over het eigen risico en of het in jouw situatie verstandig is om deze te verhogen.

Tip 4: Kies een aanvullend pakket voor sporters

Zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende pakketten voor sportieve Nederlanders. Zo biedt het Zilveren Kruis een aanvullend Extra Sport pakket. Ben je lid van een sportbond zoals de Atletiekunie of KNWU, dan kun je via een sportcollectiviteit gebruik maken van dit pakket. Ook bieden andere zorgverzekeraars goede dekking via hun aanvullende pakket. Een compleet overzicht met verschillende vergoedingen is te raadplegen via sportzorg.nl.

Tip 5: Vergelijk alle zorgverzekeringen voor 2020

Als fanatieke sporter wil je altijd meer, maar in dit geval wil je minder. Minder betalen voor je zorgverzekering om precies te zijn. Om te bepalen welke zorgverzekering past bij jouw zorgbehoefte en daarnaast te besparen op je kosten in 2020, kun je gebruik maken van onze eenvoudige zorgvergelijker. De zorgvergelijker 2020 werkt op basis van van een aantal opties die je als gebruiker kunt instellen zoals de hoogte van het eigen risico (standaard is dit 385 euro, het verplichte eigen risico), de keuzevrijheid in zorgaanbieders, dekking voor in het buitenland gaat en welke aanvullende verzekeringen je daarbij wilt vergelijken. Ideaal dus om de knoop door te hakken zodra je weet wat je wil.

Start nu met het vergelijken van alle zorgverzekeringen voor 2020.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.